Ervaringen, Module A, Module B

Varsha Ramautar (Docente Leidse universiteit; aerobicsopleiding afgerond in sept 2012)

Ik heb tijdens de lessen veel geleerd over mezelf als het gaat om fitnessen. Ik ben echt een fan van de zumbalessen omdat je lekker jezelf vrouwelijk kan voelen tijdens het bewegen. Ik ben bewust geworden van mijn manier van overkomen/ rolmodel als het gaat om het geven van zumba lessen.

Daarnaast heb ik kennis opgedaan over het menselijk lichaam, fysiologie en ook over hoe van de ene  beweging overgaat in een andere beweging op muziek.  Zodat het geheel er toch goed en makkelijk blijft uitzien en  het te volgen is voor de groep. Dus mijn inzicht is verbreed in stappen combineren en uitvoeren!

Met mijn zicht op de toekomst, ga ik mij vanaf 1 januari  vestigen in Suriname en dan kan ik deze aerobicsdiploma en de kennis die ik hierbij heb opgedaan goed gebruiken voor het zoeken naar een part-time baan!

De opleiding  heb ik als heel fijn ervaren. Ik heb veel geleerd over hoe verschillende nummers te choreograferen met de aerobicspassen. Daarnaast ook over  de verscheidenheid qua oefeningen tijdens de lessen. Hierdoor blijft je les interessant en blijf je lekker in beweging.

Ik ben zeer te spreken over de zumbalessen en pilates. De bodyshape of bbb  is  mijns  inziens erg goed in elkaar gezet! Dit heeft allemaal te maken met ten eerste de goed bedachte en uitgevoerde oefeningen, ten tweede hoe je zelf, als instructeur voor de les staat, (zelfverzekerd en makkelijk te volgen) in  combinatie met goede en opzwepende muziek!

Ik heb 6 maanden lesgegeven bij Forzafit. Nu ben ik  tijdelijk gestopt vanwege mijn zwangerschap en verhuizing. Ik wil nog meer bereiken op het gebied van lesgeven, dus ga ik binnenkort op zoek naar een nieuwe bijbaan, zij het in Nederland of Suriname!

Facebooktwitterlinkedinby feather